Van Aanholt wil via Israël naar Stamford Bridge

24 mei 2013, 11:15

Hij was nog B-junior toen hij in 2007 door Chelsea weggeplukt werd bij PSV. Patrick van Aanholt stond op dat moment te boek als één van de grootste talenten van Nederland en hoewel hij in Engeland even uit beeld raakte, lijkt hij die status nu waar te maken. Na anderhalf jaar op huurbasis bij Vitesse wil hij volgend seizoen voor zijn kans gaan bij Chelsea. FCUpdate.nl legt de linksback (22), die komende maand met Jong Oranje deelneemt aan het jeugd-EK, zeven stellingen voor.

Stelling 1: Ik ben tijdens het komende EK de vaste linksback van Jong Oranje

Stelling 2: Als we de finale van het EK niet halen, hebben we gefaald

“De finale is ons doel, dat klopt. Het zou balen zijn als we dat niet halen. Ik heb de selecties van de andere landen nog niet gezien, maar het maakt me niet veel uit wie er daar meedoen. Ik denk dat iedereen een beetje bang voor ons is, met twaalf A-internationals in de selectie. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar wij moeten gewoon ons eigen spel spelen. Dan komt het wel goed, denk ik.”

Stelling 3: Deze ploeg van Jong Oranje zou op zijn sloffen winnen van Vitesse

Stelling 4: Ik ben er volgend jaar tijdens het WK in Brazilië ook bij

“Pfoe, je kijkt verder dan ik man. Dat weet ik echt niet. Het zou natuurlijk fantastisch zijn, maar ik ben nu alleen met dit komende EK bezig. Daarna heb ik vakantie en daarna gaan we kijken waar ik volgend seizoen speel. Na het WK van 2010, toen Giovanni van Bronckhorst stopte, was er een plaats open links achterin bij Oranje. Maar jongens als Daley Blind, Erik Pieters, Bruno Martins Indi hebben zich sindsdien doorontwikkeld, dus de concurrentie voor die positie is groot. Ik wil vooral de lijn van het afgelopen seizoen doortrekken. Dan zien we vanzelf wat er mogelijk is.”

Stelling 5: Als ik in 2007 bij PSV gebleven was, had ik hier nu niet gezeten

Aanholt

Aanholt

Stelling 6: Vitesse is, na anderhalf jaar, meer 'mijn' club geworden dan Chelsea

Stelling 7: Volgend seizoen word ik de vaste linksback van Chelsea

“Ik ga komende zomer in ieder geval terug naar Londen. Op 1 juli moet ik me melden voor de eerste training en dan ga ik de voorbereiding meedraaien. Ik moet dan meteen scherp zijn en de concurrentiestrijd aangaan. Ik denk dat ik best een kans heb om aan spelen toe te komen, volgend seizoen. Waarschijnlijk komt er een nieuwe trainer, misschien José Mourinho. Het zou natuurlijk een mooie beleving zijn om onder hem te werken. Maar we zullen zien hoe het loopt. Ik hoop eerst gewoon een goed EK te draaien en op die manier mijn visitekaartje af te geven.”

Door: Roland Mather

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen