Robben start Champions League-finale in basis

25 mei 2013, 19:46   Bijgewerkt: 25 mei 2013, 22:48

Arjen Robben staat ook bij zijn derde Champions League-finale in vier jaar tijd met Bayern München in de basis. De Nederlander vormt zaterdag op Wembley tegen Borussia Dortmund met Thomas Müller en Franck Ribéry de creatieve linie van der Rekordmeister. Zij moeten Mario Mandzukic van aanvoer voorzien.

Het is voor Bayern de derde keer in vier seizoenen dat het in de finale van Europa's grootste clubcompetitie staat. In 2010 verloren de Duitsers, onder leiding van Louis van Gaal, met 2-0 van Internazionale. Vorig jaar gingen ze, in de eigen Allianz Arena, na strafschoppen onderuit tegen Chelsea. Robben was in de wedstrijd tegen de Londenaren de schlemiel, met een gemiste penalty in de verlenging.

Bij tegenstander Dortmund, dat na de Champions League-winst in 1997 nooit meer de eindstrijd speelde, ontbreekt spelmaker Mario Götze. De middenvelder kampt met een bovenbeenblessure. Deze finale is pikant voor Götze omdat hij voor komend seizoen al een contract heeft getekend bij Bayern. Bij absentie van hem vormen Blaszczykowski, Reus en Grosskreutz het aanvallende trio op het middenveld van Dortmund. De Pool Robert Lewandowski moet voor de doelpunten zorgen.

Het duel begint om 20.45 uur en staat onder leiding van de Italiaan Nicola Rizzoli.

Opstellingen

Bayern München: Neuer; Lahm, Boateng, Dante, Alaba; Martinez, Schweinsteiger; Robben, Müller, Ribéry; Mandzukic

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer; Bender, Gündogan; Blaszczykowski, Reus, Grosskreutz; Lewandowski

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen