Fledderus houdt Roda JC in Eredivisie

26 mei 2013, 16:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Roda JC speelt ook volgend jaar in de Eredivise. Dat heeft de ploeg te danken aan Mark-Jan Fledderus, die in de slotfase de 0-1 achterstand tegen Sparta goed wist te maken met twee rake vrije trappen. De Limburgers wonnen het zeer matige, maar spannende duel met 2-1.

Na weer een afgeslagen aanval kwam Sparta er goed uit, via Donovan Deekman en Mario Bilate. Uiteindelijk kon Bilate voor een leeg doel raak schieten. Met die goal werd de opdracht van Roda een stuk lastiger. Ineens moest de ploeg twee keer scoren. Twee minuten later kreeg Bilate de kans om de score te verdubbelen, maar keeper Kurto pareerde zijn inzet. In het vervolg van de eerste helft, vol met harde overtredingen, probeerde Roda het wel, maar de bal wilde er niet in.

Roda-coach Ruud Brood bracht na rust Davy De Beule in de ploeg. De Belg kreeg gelijk een goede kans en schoot rakelings naast. Ook Biemans had de kans de bal in het net te werken. Met nog een half uur te spelen bracht Brood de eigenlijk geblesseerde Demouge in. Met een ingepakte hamstring probeerde de spits het tij te keren.

Door de twee treffers van Fledderus heeft Roda JC het opnieuw net gered. In 2009 werd Cambuur Leeuwarden na strafschoppen verslagen in de nacompetitie en nu ontsnapte Roda tegen Sparta. Voor Sparta zijn de druiven zuur. De Rotterdammers waren heel dichtbij, maar Ten Cate en zijn team hielden het net niet lang genoeg vol.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen