Cruijff vol lof over Robben: "Het klopte allemaal"

27 mei 2013, 07:57

Johan Cruijff heeft zich zaterdag uitstekend vermaakt met de Champions League-finale. De voormalig nummer veertien is in zijn column in De Telegraaf vol lof over de aanvallende speelwijze van Bayern München en Borussia Dortmund.

"Het komt niet vaak voor, maar ik heb me dit keer tijdens de Champions League-finale geen seconde verveeld. Het simpele feit, dat de twee uitstekende keepers uitblonken zei veel over de wedstrijd. Allebei hadden ze zeker vijf goede reddingen achter hun naam staan, als bewijs hoe aanvallend er door Borussia Dortmund en Bayern München was gespeeld", blikt hij terug op de finale (2-1) van afgelopen zaterdag.

Cruijff haalt in het bijzonder de 'prachtige rol' van Arjen Robben aan. "Eerst was er zaterdagavond nog de kritiek dat hij een paar kansen niet had benut, aan de andere kant was Robben wel bij vijf van de acht kansen van Bayern betrokken. Dan doe je toch iets goed. Dat zou later ook lijken. Want bij de twee de doelpunten van Bayern was Robben honderd procent betrokken, met als hoogtepunt de beslissende treffer die hij in slotminuut zelf scoorde. Een mooie mix van intuïtie, techniek en de drang die hij van nature richting het doel heeft. Het klopte allemaal en dan maakt het niet uit of de bal hard of zacht de goal in rolt. Zolang het doelpunt maar telt", weet Cruijff.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen