De gouden Jong Oranje-generatie van 2007

30 mei 2013, 00:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jong Oranje begint volgende week als één van de favorieten aan het Europees kampioenschap voor spelers tot 21 jaar. De ploeg van bondscoach Cor Pot hoopt in de voetsporen te kunnen treden van de generaties van 2006 en 2007, die allebei de Europese titel pakten. Maar wat is er terecht gekomen van de spelers van toen? FCUpdate.nl neemt het succesvolle elftal van 2007, dat in eigen land Europees kampioen werd door Servië in de finale met 4-1 te verslaan, onder de loep.

Doelman: Boy Waterman

Linksback: Erik Pieters

Erik Pieters was gedurende dit jeugd-EK speler van FC Utrecht. Met de Europese titel op zak zou hij nog één jaar in de Galgenwaard blijven, in 2008 stapte hij over naar PSV. Daar leek hij op weg om zijn belofte in te lossen en lang zag het er naar uit dat hij op het EK 2012 de vaste linksback van Oranje zou worden, maar blessureleed heeft er voor gezorgd dat hij al anderhalf jaar stil staat in zijn ontwikkeling. Deze maand, voor de oefentrip naar Azië, keerde hij terug bij de Oranje-selectie.

Centrale verdediger: Ryan Donk

Centrale verdediger: Arnold Kruiswijk

Arnold Kruiswijk speelde jaren in Jong Oranje, zonder dat hem een grote toekomst voorspeld werd. Dat is niet zo gek, want de verdediger blonk nooit echt uit. Dit toernooi was hij ook vooral reserve, maar in de halve finale viel aanvoerder Ron Vlaar uit met een knieblessure. Hij moest de finale missen, waardoor Kruiswijk aan de bak mocht. Kruiswijk speelt nu bij SC Heerenveen en valt nog steeds niet echt op, maar komt wel aan zijn wedstrijdjes. Een jaar na het jeugd-EK tekende hij bij de Belgische topclub Anderlecht, maar dat bleek een stap te hoog voor de centrale verdediger.

Rechtsback: Gianni Zuiverloon

Verdedigende middenvelder: Hedwiges Maduro

babel, maduro

babel, maduro

Rechtermiddenvelder: Daniël de Ridder

Linkermiddenvelder: Royston Drenthe

Aanvallende middenvelder: Otman Bakkal

Spits: Maceo Rigters

Spits: Ryan Babel

De reservespelers

jenner

jenner

Door: Roland Mather

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen