Mourinho vertrekt met zege bij Real Madrid

1 juni 2013, 18:54

José Mourinho heeft met een doelpuntrijke overwinning afscheid genomen als trainer van Real Madrid. De Portugees zag De Koninklijke zaterdag op eigen veld tegen Osasuna een 2-0 voorsprong weggeven, maar wel met 4-2 winnen.

Voor Real Madrid en Osasuna stond er niets meer op het spel en dus waren de ogen gericht op José Mourinho. De Portugese trainer zat voor het laatst op de bank bij de withemden. Mourinho dacht slim te zijn door pas een kleine minuut na de aftrap het veld op te glippen, in de hoop dat iedereen zijn aandacht bij de wedstrijd had. Maar zijn plan mislukte volledig. De fotografen stormden op hem af, waardoor het een kleine chaos werd en de scheidsrechter het duel zelfs even moest stilleggen.

Mourinho moest het bij zijn afscheid stellen zonder onder meer Cristiano Ronaldo, Sami Khedira én Diego Lopez. De absentie van laatstgenoemde speler opende de deur voor Iker Casillas, die de laatste maanden ten gunste van Lopez op de bank moest plaatsnemen. Maar ook bij afwezigheid van zijn nieuwe eerste keus, negeerde Mourinho Casillas volledig. De international behoorde niet eens tot de selectie.

Jesús Collado kreeg een kans van Mourinho en de 24-jarige sluitpost voorkwam na een kwartier de 0-1. Hij keerde met een prima ingreep een kopbal van Joseba Llorente. Real speelde niet eens groots in de afsluiter, maar liep in een tijdsbestek van drie minuten wel uit tot een 2-0 voorsprong. Gonzalo Higuain opende in de 35ste minuut de score, na een hakbal-assist van Angel di Maria. Drie minuten later zorgde Mickael Essien met een kopbal uit een hoekschop van Mesut Özil voor de 2-0.

Na de pauze kwam Osasuna echter terug in de wedstrijd. Met een afstandsschot maakte Roberto Torres 2-1 en Cejudo kopte in de 63ste minuut de 2-2 binnen. Het afscheid van Mourinho leek verpest - en zijn criticasters dus gevoed - maar Karim Benzema en José Callejón zorgden in de laatste 21 minuten voor een 4-2 eindstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen