Heerenveen haalt Ajax-keeper en Deens talent

6 juni 2013, 15:36

SC Heerenveen roert zich op de transfermarkt. De Friese club heeft Chiel Kramer en Stefan Gartenmann vastgelegd. Kramer sluit als derde doelman aan bij de A-selectie, achter Kristoffer Nordfeldt en Brian Vandenbussche, de pas 16-jarige Gartenmann stroomt in bij de B-junioren.

Kramer komt transfervrij over van Ajax, waar hij dit seizoen keeper van de beloften was. De 21-jarige doelman heeft voor één jaar getekend in Friesland, met optie voor nog een seizoen. "Chiel is een talentvolle keeper. De komende tijd gaan we graag met hem aan de slag om hem door te ontwikkelen als mogelijk toekomstige eerste keeper", zegt technisch directeur Johan Hansma op de site van SC Heerenveen.

Gartenmann, een centrale verdediger, speelde de afgelopen jaren voor het Deense Roskilde. "Stefan heeft heel bewust voor onze opleiding gekozen terwijl hij ook in de belangstelling van Fulham en FC Kopenhagen stond. We zijn er trots op dat hij bij ons komt om zich verder te ontwikkelen. Dat past in ons beleid om talent al vroeg aan ons te binden met als doel ze te laten door ontwikkelen naar onze eerste selectie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen