Marokko grijpt laatste strohalm in WK-kwalificatie

8 juni 2013, 23:56

Het WK van 2014 is nog niet helemaal uit beeld voor Marokko. Het land moest zaterdag voor eigen publiek winnen van Tanzania om een kansje te houden op deelname aan de mondiale eindronde in Brazilië. Die missie slaagde: 2-1.

Een overtreding van de Tanzaniaan Aggrey Morris, ruim vijf minuten voor rust, bleek beslissend in de wedstrijd. Hij kreeg namelijk niet alleen zijn tweede gele kaart, maar de bal werd ook op de stip gelegd. Vanaf elf meter maakte Abderrazak Hamdallah er 1-0 voor Marokko van. Na de 2-0 van Youssef El Arabi deed Amri Kiemba nog iets terug namens Tanzania, maar verder lieten de Marokkanen het niet komen.

Door de zege nadert Marokko Tanzania tot op één punt. Beide landen hebben, met nog twee duels te spelen, wel een flinke achterstand op koploper Ivoorkust. Alleen de groepswinnaar gaat door naar de volgende ronde van de kwalificatiecyclus. Marokko kan die volgende ronde alleen nog halen als Ivoorkust zijn laatste twee duels, tegen Tanzania en Marokko, verliest. Zelf mag Marokko geen steek meer laten vallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen