B-team Oranje is kansloos tegen Spanje

Jw
12 juni 2013, 19:54   Bijgewerkt: 12 juni 2013, 23:47

Jong Oranje bleek woensdagavond in de laatste groepswedstrijd van het EK niet opgewassen tegen Spanje. Bondscoach Cor Pot koos voor een compleet nieuw elftal, omdat Nederland al geplaatst was voor de halve finale. De tweede keus bleek twee maten te klein voor Spanje, dat Oranje bij tijd en wijlen zoek speelde. Het werd uiteindelijk 3-0 voor Spanje, dat daardoor groepswinnaar is en Noorwegen treft in de halve finale. Jong Oranje moet het zaterdag opnemen tegen het sterke Italië.

Oranje begon nog redelijk, maar liep na de goal van Alvaro Morata in de 26ste minuut constant achter de bal aan. Dat Morata scoorde, was geen verrassing te noemen. De spits van het tweede elftal van Real Madrid scoorde zijn derde doelpunt van het toernooi en dat was tot op dat moment de gehele productie van Spanje. Hij kreeg een zee van ruimte en kon bij de tweede paal geheel simpel binnen tikken.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Spanje combineerde zo vlot dat de spelers van Oranje er nauwelijks tussen kwamen. Spanje had zeker vaker moeten scoren, maar toch kreeg ook Oranje nog een paar goede kansen. De ingevallen Adam Maher had de 2-1 op zijn schoen, maar schoot twee keer op de lat. Die pech had ook Memphis Depay uit een vrije trap. Scoren deed Oranje niet en Alvaro Vazquez bepaalde in de slotfase de eindstand op 3-0.

Spanje wint dus de poule, Nederland eindigt als tweede. In de andere wedstrijd in de poule verloor Jong Rusland van Jong Duitsland (1-2). Daardoor eindigen de jonge Duitsers als derde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen