Brompot Van Hanegem: "Wat Pot doet is ridicuul"

13 juni 2013, 07:56

Willem van Hanegem blijkt niet bepaald een fan van Cor Pot, de bondscoach van Jong Oranje, te zijn. Nadat hij eerder deze week al forse kritiek uitte op de speelwijze van de ploeg, veegt de voormalig middenvelder nu de vloer aan met de beslissing van Pot om tegen Jong Spanje al zijn vaste basisspelers aan de kant te laten.

"Cor Pot trad met maar liefst elf andere spelers aan. Dat vind ik pure minachting voor het toernooi, voor de toeschouwers en voor de sport voetbal", bromt Van Hanegem donderdag in zijn column in AD Sportwereld. "Ik snap best dat je een paar jongens rust geeft, maar dit was gewoon ridicuul. Je doet toch aan zo'n EK mee om je beste jonge voetballers beter te laten worden én eventueel iets te laten winnen? Ik begrijp hier echt helemaal niks van en ben er als liefhebber zeer teleurgesteld over."

Van Hanegem is niet mild in zijn oordeel over de elf spelers die op het veld stonden tegen Spanje. "Ze faalden echt op een absurde wijze. Er zat helemaal niets in die jongens. De centrale verdedigers Nuytinck en Van der Hoorn, is die gasten wel eens uitgelegd hoe je opbouwt? Is überhaupt aan spelers uitgelegd dat positiespel betekent snel diepte zoeken, een station overslaan, de tegenstander onder druk zetten? Waar waren de crosspasses?", vraagt de voormalig middenvelder zich af.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen