Van Gaal wil stimulans zijn voor Jong Oranje

15 juni 2013, 09:23

Louis van Gaal hoopt Jong Oranje met zijn aanwezigheid een steuntje in de rug te geven op het EK. De bondscoach van het 'grote' Oranje heeft dat zaterdag aan ANP laten weten, bij aankomst op de luchthaven Ben Gurion van Tel Aviv.

"Ik ben hier onder meer om de jongens te stimuleren", aldus van Gaal, die zijn assistent Danny en diens vrouw had meegenomen voor de halve finale van Jong Oranje tegen Italië. "En als ze het redden, dan blijven we natuurlijk ook voor de finale."

Toch hoopt Van Gaal ook wijzer te worden van het bezoek aan Jong Oranje. "Volgens mij heb ik de helft van deze spelersgroep geselecteerd, dus ik denk dat dat wel voor de hand ligt. Het is voor mij nuttig om te zien hoe ze op zo'n toernooi functioneren. Dat is informatie die ik ook bij Cor Pot kan krijgen, maar het is altijd beter om het zelf te zien."

Voor hulp bij het invullen van de toto hoeven we in elk geval niet bij de 61-jarige bondscoach te zijn. "Ik heb Italië niet gezien, dus ik kan er ook niet over oordelen", was Van Gaal eerlijk. Over de Nederlandse ploeg hield hij zich op de vlakte. "Ze hebben zich gekwalificeerd voor de halve finales, dus dat is al mooi. En wat ik er verder van vond, heb ik al gezegd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen