Maaskant debuteert met verlies in Wit-Rusland

15 juni 2013, 17:59

Robert Maaskant heeft een valse start gemaakt bij Dinamo Minsk. De Nederlandse coach debuteerde zaterdag met een 2-1 thuisnederlaag tegen titelverdediger BATE Borisov bij de zevenvoudig kampioen van Wit-Rusland.

Maaskant heeft een korte vakantie achter de rug. Niet eens een maand na zijn afscheid bij FC Groningen tekende hij afgelopen vrijdag een contract voor anderhalf jaar bij Dinamo Minsk. De tacticus moet de hoofdstedelijke club terug naar de top van Wit-Rusland brengen. De laatste seizoenen maakt BATE Borisov de dienst uit in het Oost-Europese land, met maar liefst zeven landstitels op rij.

Uitgerekend BATE Borisov was de tegenstander bij de vuurdoop van Maaskant. De Schiedammer slaagde er niet in Dinamo Minsk naar een stuntje te leiden. Na ruim een uur leidde BATE Borisov al met 2-0, door doelpunten van Aleksandr Pavlov en Vitali Rodionov. De treffer van eerstgenoemde had wel een luchtje van buitenspel. Costin Curelea redde elf minuten voor tijd de eer voor Dinamo Minsk.

Voor de aftrap liet Maaskant aan de Wit-Russische televisie weten nog te geloven in de titel, maar deze nederlaag maakt het er niet makkelijker op. Dinamo Minsk staat vijfde, negen punten achter koploper Shakhtyor Soligorsk. Dat team komt later bovendien nog in actie. BATE Borisov staat tweede, drie punten achter Shakhtyor.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen