Kennedy kopt Australië in slotfase naar Brazilië

18 juni 2013, 13:23   Bijgewerkt: 18 juni 2013, 13:44

Australië heeft zich dinsdag als derde land geplaatst voor het WK in Brazilië, volgend jaar zomer. The Socceroos stelden kwalificatie veilig met een moeizame thuiszege op Irak. Voor het oog van 80.000 toeschouwers werd het in Sydney 1-0.

Australië was van meet af aan de betere ploeg in Sydney en kreeg al in de tweede minuut een aardige mogelijkheid via Tim Cahill. Noor Sabri, de doelman van Irak, redde echter. Daarna hadden de Australiërs wel veel meer de bal dan Irak, maar ze wisten de stugge defensie van het Arabische land maar niet te kraken.

Een zege was echter nodig voor Australië om op eigen kracht Brazilië te bereiken. Bij een gelijkspel was het afhankelijk van het resultaat bij Jordanië- Oman, later op de dag. Als dat duel is afgelopen, is het Down Under al diep in de nacht. Maar de Australische fans hoeven dankzij Joshua Kennedy niet tot zo laat te wachten.

Kennedy kwam in de 78ste minuut in de ploeg voor Cahill, die met veel misbaar naar de kant ging, en zorgde vijf minuten later voor de verlossende 1-0. De verdedigers van Irak letten even niet op en prompt kon Kennedy, helemaal vrij, raak koppen.

Hierdoor gaat Australië, achter Japan, als nummer twee van groep B in de Aziatische zone naar het WK in Brazilië. Door de zege van Australië is een plaats in de play-offs het hoogst haalbare voor Oman en Jordanië. Zij trappen vanavond om 18.00 uur Nederlandse tijd af in Jordanië. Oman verdedigt er een voorsprong van twee punten.

Bij Australië speelde Tommy Oar, aanvaller van FC Utrecht, de hele wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen