Spaanse talenten overtuigend naar Europese titel

18 juni 2013, 19:54   Bijgewerkt: 19 juni 2013, 09:16

Regerend wereld- en Europees kampioen Spanje lijkt zich over de toekomst weinig zorgen te hoeven maken. De nieuwe generatie veroverde dinsdag de Europese titel voor teams tot 21 jaar. In de finale van het EK in Israël werd Italië, dat in de halve finale Jong Oranje verslagen had, kansloos gelaten. Het werd 4-2 voor de Spanjaarden, onder meer door drie doelpunten van aanvoerder Thiago Alcántara.

Dat uitgerekend Thiago Alcántara de grote man was in de finale tegen Italië, was bijzonder. De aanvoerder van Jong Spanje is namelijk geboren in Italië in de periode dat zijn vader, Braziliaans international Mazinho, bij het Italiaanse Lecce speelde. De jonge Thiago woonde slechts één jaar in Italië en kwam, na een periode in Brazilië, in 2004 met zijn familie in Spanje terecht. Hij werd enkele jaren later opgenomen in de opleiding van FC Barcelona en nam in 2007 de Spaanse voetbalnationaliteit aan.

Door een doelpunt van Fabio Borini, in de halve finale tegen Jong Oranje maker van de enige treffer (0-1), kwam Italië in de slotfase van de wedstrijd nog terug tot 4-2. Dit maakte de score draaglijker voor de Italianen, maar deed niets af aan het feit dat Spanje een klasse beter was. Het land won al zijn wedstrijden dit toernooi zeer overtuigend en is, daar zal iedereen het wel over eens zijn, de verdiende kampioen. Van Spanje zijn de internationale toplanden de komende jaren nog niet af.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen