Ster Neymar leidt Brazilië ook langs Mexico

19 juni 2013, 22:56   Bijgewerkt: 19 juni 2013, 23:11

Brazilië heeft ook zijn tweede duel op de Confederations Cup in eigen land winnend afgesloten. De Goddelijke Kanaries wonnen woensdag in Fortaleza met 2-0 van Mexico, dankzij een goal en een assist van Neymar. Zaterdag waren ze al met 3-0 te sterk voor Japan. Indien Italië later op de dag de Japanners ook klopt, dan staan de Brazilianen en Italianen in de halve eindstrijd en is poule A beslist.

Net als tegen Japan schoot Brazilië sterk uit de startblokken tegen Mexico. Al binnen drie minuten viel de eerste kans te noteren in het Estádio Castelao. Een vrije trap werd verrassend teruggelegd op Marcelo, maar het schot van de verdediger was een prooi voor doelman Jose Corona. Een minuut later was het wel raak, maar het feest van Oscar ging niet door omdat assistgever Neymar buitenspel stond.

In de achtste minuut werd de sterke start van Brazilië dan toch beloond. Neymar, die tegen Japan eveneens de score opende, kwam opnieuw op mooie wijze op het scoreformulier. De aanwinst van FC Barcelona kreeg de bal aangediend na een ongelukkige kopbal van oud-PSV'er Francisco Rodríguez en met een prachtige volley tekende hij voor de 1-0. Maar daarna kwam Mexico beter in de wedstrijd.

Daarmee was het beeld hetzelfde als tegen Japan. En net als de Aziaten kregen de Mexicanen kansen voor de gelijkmaker, maar ook zij waren niet zuiver in de afwerking. De beste mogelijkheid was na ruim een kwartier voor Hiram Mier. De verdediger van Monterrey stuitte eerst op een Braziliaan en schoot daarna maar net voorlangs. Brazilië ontsnapte en kreeg vervolgens de controle snel weer in handen.

Met name in het eerste deel van de tweede helft had de ploeg van bondscoach Luiz Felipe Scolari de ontmoeting moeten beslissen. Zo zette Neymar Hulk prachtig vrij, maar de spits van Zenit St. Petersburg verprutste de kans en schoot naast. Tien minuten daarna, in de 65ste minuut, was Neymar zelf degene die het kon afmaken. De baldribbelaar miste echter, na een solo over bijna tachtig meter van Paulinho.

Doordat Brazilië onzorgvuldig met de kansen omging - en omdat een doelpunt van Thiago Silva (terecht) werd afgekeurd wegens buitenspel - bleven de Mexicanen erin geloven. De kampioen van Noord- en Midden-Amerika werd naarmate het tweede bedrijf vorderde ook steeds gevaarlijker, maar tot een gelijkmaker leidde dat niet. In blessuretijd werd het zelfs nog 2-0. Na een fraaie actie van Neymar scoorde Jo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen