Geen Europees ticket voor Fenerbahçe en Besiktas

25 juni 2013, 19:51   Bijgewerkt: 25 juni 2013, 20:21

Fenerbahçe en Besiktas mogen komend seizoen geen Europees voetbal spelen, zo meldt de UEFA dinsdag. De Europese voetbalunie heeft de Turkse topclubs bestraft vanwege hun aandeel in een omvangrijk omkoopschandaal.

Het gaat om het omkoopschandaal dat in de zomer van 2011 aan het licht kwam. Dat kostte Fenerbahçe toen al zijn Champions League-ticket voor het seizoen 2011/12. Nu is de club van Dirk Kuyt voor drie jaar verbannen, waarvan één voorwaardelijk. Stadgenoot Besiktas kwam er beter vanaf. De zwart-witten mogen één jaar niet in Europees verband uitkomen. Beide clubs kunnen nog wel in beroep gaan.

Mocht dat beroep geen succes opleveren, dan mogen Kayserispor en Kasimpasa SK, de nieuwe werkgever van Ryan Donk, Ryan Babel en Sanharib Malki, alsnog de Europa League in. Bursaspor neemt dan de CL-voorrondeplek over van Fenerbahçe. Wesley Sneijder is met kampioen Galatasaray direct geplaatst voor de poulefase.

Er liep ook een onderzoek naar Steaua Boekarest. De kampioen van Roemenië mag voorwaardelijk één jaar geen Europees voetbal spelen, met een proeftijd van vijf jaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen