Prandelli wil moedig Italië zien tegen Spanje

26 juni 2013, 14:45

Voor Italië staat donderdag de halve finale in de strijd om de Confederations Cup op het programma. De Italianen kunnen dan revanche nemen voor de pijnlijk verloren EK-finale van een jaar geleden. Net als toen is Spanje de tegenstander. Bondscoach Cesare Prandelli heeft een plan bedacht om de Spanjaarden af te stoppen.

"Ze zijn goed in balbezit en in de aanval, wij zullen daarom moeten proberen ze zoveel mogelijk te laten lopen. Ik wil een Italiaanse ploeg zien die net zo gedurfd speelt als in de tweede helft tegen Brazilië", zo laat hij aan de vooravond van de wedstrijd weten.

Helemaal gerust is de 55-jarige oefenmeester er echter niet op. "Spanje verkeert momenteel in een veel betere vorm dan wij, als je ziet hoe makkelijk ze zich hebben gekwalificeerd voor de halve finale. Spanje heeft de laatste jaren bewezen dat ze het beste team ter wereld zijn. Het is vrijwel onmogelijk hen te verslaan, al ben ik ervan overtuigd dat we het ze moeilijk kunnen maken."

Waar spelmaker Pirlo naar verwachting op tijd hersteld zal zijn van zijn kuitblessure, heeft de Italiaanse ploeg noodgedwongen afscheid moeten nemen van aanvaller Mario Balotelli, die juist een blessure opliep. "Zonder Balotelli zullen we ons nog meer focussen op de teamspirit en onze manier van opbouwen", heeft Prandelli ook daar een oplossing voor bedacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen