PSV haalt jeugdinternationals Bruma en Jozefzoon

27 juni 2013, 12:48   Bijgewerkt: 27 juni 2013, 13:17

PSV heeft zijn eerste twee aankopen van deze zomer binnen. De ploeg neemt Florian Jozefzoon over van RKC Waalwijk, Jeffrey Bruma komt over van Chelsea. De 22-jarige Bruma tekent voor vier jaar in Eindhoven, Jozefzoon (21) voor drie.

De komst van Bruma hing al enige tijd in de lucht, de transfer van Jozefzoon komt als een verrassing. De aanvaller is afkomstig uit de jeugd van Ajax en stond tot vorig jaar onder contract in Amsterdam. Het afgelopen seizoen speelde Jozefzoon voor RKC, dat hem transfervrij over kon nemen van Ajax. In Brabant kende Jozefzoon een prima seizoen, met een plekje in de Jong Oranje-selectie voor het jeugd-EK als beloning.

Bruma speelde in het verleden in de jeugd van Feyenoord en stapte op jonge leeftijd over naar Chelsea. De afgelopen jaren speelde hij op huurbasis voor Hamburger SV. Bruma viel buiten de selectie voor het jeugd-EK, maar speelde al wel A-interlands.

Hoewel Bruma voor vier jaar getekend heeft, heeft Chelsea de mogelijk om hem terug te halen. Er zijn afspraken gemaakt over mogelijke terugkoop, laat PSV weten.

Marcel Brands, de technisch manager van PSV, is blij met de komst van Bruma en Jozefzoon. "Het zijn talentvolle spelers met al de nodige ervaring. Voetballers waaraan PSV nog veel plezier kan beleven. Zij passen in de filosofie dat PSV graag de beste Nederlandse talenten in de gelederen heeft, samen met talenten uit de eigen jeugd. Zo hadden we richting het EK onder 21 vijf geselecteerde talenten", zegt hij op PSV.nl.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen