Bony definitief voor veertien miljoen naar Swansea

11 juli 2013, 14:36

De transfer van Vitesse-spits Wilfried Bony naar Swansea City is eindelijk helemaal afgerond. Beide clubs bevestigen via de officiële kanalen dat de Ivoriaanse spits voor twaalf miljoen pond, zo'n veertien miljoen euro, de overstap naar Wales maakt.

Bij Swansea City tekent Bony, afgelopen seizoen met 31 doelpunten topscorer van de Eredivisie, een contract voor vier seizoenen. Met de club uit Wales speelt hij komend seizoen in de Europa League, omdat de ploeg enkele maanden geleden de Engelse League Cup won. Hij wordt teamgenoot van onder meer Jonathan de Guzman.

"We hadden Wilfried graag nog wat langer in Arnhem gehouden, maar hij was Vitesse en de Eredivisie ontgroeid", zegt Vitesse-directeur Joost de Wit op de clubsite. "Ik denk dat we tevreden moeten zijn met de transfer naar Swansea. We hebben standvastig en in het belang van Vitesse onderhandeld, maar wel met oog voor de wensen van de speler. Voor Wilfried is dit een mooie, volgende stap in zijn carrière. Wij wensen hem daarbij veel succes en zullen zijn verrichtingen blijven volgen."

Vitesse nam Bony (24) in januari 2011 over van het Tsjechische Sparta Praag.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen