AS Roma betaalt miljoenen voor Benatia

14 juli 2013, 10:44

AS Roma heeft miljoenen op tafel gelegd om Mehdi El Mouttaqi Benatia in te lijven. I Giallorossi nemen de 26-jarige Marokkaanse verdediger voor 13,5 miljoen euro over van Udinese, melden ze op de clubwebsite. De international heeft een vijfjarig contract, tot de zomer van 2018, getekend in de Italiaanse hoofdstad.

"Ik heb altijd een zwak voor AS Roma gehad. Vraag maar aan Giampiero Pinzi (een ploeggenoot bij Udinese, red.). Hij is fan van Lazio en ik plaag hem steeds dat hij beter voor AS Roma kan worden", zegt Benatia op de website van zijn nieuwe club. De kopsterke verdediger verhuisde in de zomer van 2010 naar Udinese. Eerder kwam hij in geboorteland Frankrijk uit voor onder meer Olympique Marseille.

AS Roma versterkte zich eveneens met Lukasz Skorupski. De 22-jarige Poolse doelman komt voor 890.000 euro over van Górnik Zabrze, een eersteklasser uit zijn vaderland. Hij heeft voor vier jaar getekend, met de optie voor nog een seizoen.

AS Roma hoopt binnenkort ook de komst van Kevin Strootman af te ronden. De middenvelder van PSV moet een kleine twintig miljoen euro kosten. De Romeinen willen dat financieren met de verkoop van Marquinhos. De 19-jarige Braziliaanse verdediger is, voor circa 25 miljoen euro, hard op weg naar Paris Saint Germain.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen