AZ baalt, maar is ook tevreden: "Ziet er goed uit"

28 juli 2013, 00:10   Bijgewerkt: 28 juli 2013, 00:34

Ze wonnen de Johan Cruijff Schaal niet, maar AZ heeft alle reden om het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet te zien. In de Amsterdam ArenA liet de ploeg van coach Gertjan Verbeek zaterdag zien dat het, ondanks het vertrek van topscorer Jozy Altidore (Sunderland) en spelmaker Adam Maher (PSV), heel aardig kan voetballen. Genoeg voor een overwinning op Ajax was het echter net niet. AZ kwam met 2-0 voor, maar verloor na verlenging met 2-3 van de regerend landskampioen.

Wie AZ zaterdag in de snikhete en benauwde ArenA zag voetballen, was in één klap vergeten dat het deze zomer zijn twee beste spelers kwijtgeraakt is. Met Nemanja Gudelj als generaal op het middenveld, Jeffrey Gouweleeuw en Jan Wuytens centraal achterin en de al eerder aangetrokken IJslander Aron Johannsson in de spits staat er een compleet vernieuwd, fris AZ. Met name Gudelj en Johannsson lieten zich goed zien. De manier waarop de 22-jarige spits de 1-0 opzette, verraadde grote klasse.

Het plan van AZ was even simpel als moeilijk: inzakken, compact spelen en loeren op de counter. “Dat hadden we zo afgesproken, ja”, zegt de rechtsbuiten. “We lieten Ajax komen en omdat ze er niet doorheen kwamen, voelde je wat onzekerheid in hun spel komen. Vooral in de tweede helft.”

De beloning in de vorm van winst van de Johan Cruijff Schaal bleef voor AZ uit, Siem de Jong besliste de partij in de verlenging in Amsterdams voordeel. Toch vindt Beerens dat zijn team tevreden mag zijn. “Dit was een test voor ons. Behoudens het eindresultaat, vind ik dat je kan zeggen dat we geslaagd zijn voor de test. Hoe ver we kunnen komen dit seizoen, met deze selectie? Dat vind ik lastig te zeggen. Maar het ziet er goed uit. Nu moeten we zorgen dat we niet verslappen", waarschuwt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen