Alex kopt PSG in 95ste minuut naar eerste prijs

3 augustus 2013, 22:46   Bijgewerkt: 3 augustus 2013, 23:03

Paris Saint Germain heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen al binnen. De kapitaalkrachtige kampioen van Frankrijk legde zaterdag in Libreville, de hoofdstad van Gabon, beslag op de nationale Supercup. Girodins Bordeaux, winnaar van de Coupe de France, werd met 2-1 aan de kant geschoven. Makkelijk ging het echter niet; oud-PSV'er Alex maakte pas diep in blessuretijd het verschil.

Lange tijd leek het erop dat Paris SG met lege handen achter zou blijven. Tot de 82ste minuut keken de hoofdstedelingen tegen een 1-0 achterstand aan. Die kwam tot stand doordat Henri Saivet in de 38ste minuut, op aangeven van Nicolas Maurice-Belay, geheel ongedekt raak kopte. Paris SG kon de schade maar niet herstellen, derhalve leek een verlenging het hoogst haalbare.

Die leek in de 82ste minuut uit het vuur gesleept te worden. Hervin Ongenda scoorde na voorbereidend werk van Zlatan Ibrahimovic. Iedereen in Afrika maakte zich al op voor twee extra kwartiertjes en eventueel een penaltyserie, maar Alex besliste in de vijfde minuut van de extra tijd anders. De Braziliaanse verdediger, tussen 2004 en 2007 actief bij PSV, kopte raak uit een vrije trap van Lucas (2-1).

Het is, na 1995 en 1998, de derde keer dat PSG de Trophée des Champions op zijn naam schrijft. Coach Laurent Blanc hield Gregory van der Wiel negentig minuten op de bank. Zomeraanwinsten Marquinhos en Edinson Cavani waren nog absent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen