Jol bevestigt aanstaande komst gewilde Taarabt

6 augustus 2013, 00:12   Bijgewerkt: 6 augustus 2013, 09:36

Fulham-manager Martin Jol heeft maandag bevestigd dat Adel Taarabt zich dinsdag bij zijn club zal melden om medisch gekeurd te worden. Indien daar geen bijzonderheden aan het licht komen, zal de middenvelder voor één seizoen gehuurd worden van het gedegradeerde Queens Park Rangers.

"De clubs zijn eruit, dus er moet alleen nog een medische keuring plaatsvinden, Daarna zal hij zijn contract tekenen. De keuring vindt morgen (dinsdag, red.) plaats", zo vertelt hij aan Sky Sports.

De 24-jarige Marokkaan werd deze zomer ook in verband gebracht met Paris Saint-Germain, maar kiest dus nu voor een snelle terugkeer op het hoogste Engelse niveau. Jol laat na afloop van de oefenwedstrijd tegen Real Betis (1-1 gelijkspel), die hij maandag met zijn ploeg speelde, weten blij te zijn met de aanstaande hereniging met zijn pupil.

"Ik hou van zijn creativiteit en hij heeft natuurlijk een hoog rendement. Hij scoort veel en was in het seizoen 2010-2011, toen QPR promoveerde naar de Premier League, bij een stuk of veertig doelpunten betrokken. Het is net als bij Dimitar Berbatov. Dit soort fantastische talenten krijgen vaak de schuld als het misgaat, maar ik hoop dat we een plekje voor hem kunnen inpassen in het team. Ik denk dat hij belangrijk voor ons gaat zien, want hij is geweldig aan de bal."

Het had bovendien niet veel gescheeld of de carrière van de middenvelder was heel anders verlopen. Eveneens door toedoen van Jol. "Ik ken hem nu al heel lang. Toen ik in Hamburg zat wilde ik hem al halen, maar vroeg Spurs-voorzitter Daniel Levy teveel voor hem. Toen ging ik naar Ajax en vond ik de vraagprijs ook te hoog voor een speler die nooit speelde. En toen hij uiteindelijk naar QPR ging was ik er te laat bij. Zonde, want hij heeft het daar geweldig gedaan, net zoals hij dat hier hopelijk zal doen."

Taarabt maakte onder Jol, toen de Nederlander nog trainer was bij Tottenham Hotspur, zijn debuut in de Premier League. Drie jaar geleden maakte hij de overstap naar Queens Park Rangers, dat destijds ruim een miljoen euro voor hem betaalde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen