Eagles boekt eerste zege in kolkende Adelaarshorst

10 augustus 2013, 21:39   Bijgewerkt: 10 augustus 2013, 22:08

Go Ahead Eagles heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. In eigen huis won de ploeg van trainer Foeke Booy van ADO Den Haag met 2-1, dankzij een beslissende pegel van spits Marnix Kolder.

Het begon allesbehalve saai in De Adelaarshorst vrijdagavond. De aanhang van Go Ahead smachtte na zeventien jaar Eredivisie-afwezigheid naar een overwinning, of beter gezegd: naar de eerste goal van het seizoen in eigen stadion. De Eagles begonnen zeer vlammend. Met name smaakmaker Jarchinio Antonia typeerde de vechtlust en het enthousiasme van de ploeg uit Deventer. Na een paar dribbelende acties was hij dicht bij de openingstreffer.

Ook in de tweede helft begon Go Ahead sterker. Vanuit een hoekschop verlengde spits en captain Marnix Kolder uiterst gevaarlijk bij de eerste paal, maar niemand kon er tegenaan lopen. Diezelfde Kolder fungeerde als ijzersterk aanspeelpunt voorin, waar het centrale duo Beugelsdijk-Wormgoor moeite mee had. Echte kansen kon de thuisploeg echter moeilijk creëren. Aan beide kanten bleef het vooral bij corners en afstandspogingen. Na een uur voetbal werd de strijd harder en het voetbal minder. Het publiek werd wat onrustiger, totdat er bijna reden tot juichen was door een dribbel van Antonia, die vervolgens Beugelsdijk zijn bal voor de lijn zag weghalen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen