Sterrenploeg Monaco slaat laat toe in Bordeaux

10 augustus 2013, 22:55

Alsof het Monopoly-biljetten zijn, zo gaat AS Monaco deze zomer om met zijn geld. Maar de dure aankopen konden zaterdag in de uitwedstrijd bij Girondins Bordeaux, op de eerste speeldag van de Ligue 1, lange tijd niet overtuigen. Pas in de laatste negen minuten maakte de promovendus uit het prinsdom het verschil: 0-2.

Emmanuel Riviere zette Monaco in de 82ste minuut op 0-1 met een schot in de verre hoek, na een korte draaibeweging. Vijf minuten later gooide Radamel Falcao de wedstrijd op slot. De Colombiaanse spits, voor zestig miljoen euro overgenomen van Atletico Madrid, troefde Ludovic Sané af en schoot daarna raak in de korte hoek.

Paris Saint Germain, de andere steenrijke club in de Franse competitie, opende vrijdag met een 1-1 gelijkspel bij Montpellier HSC. Toch staat Monaco, ondanks de winst, in punten gelijk met de rivaal uit Parijs. De Monegasken hebben namelijk twee strafpunten opgelegd gekregen omdat hun supporters zich afgelopen seizoen rond het duel met Le Mans misdroegen. Het beroep tegen de maatregel loopt nog.

Olympique Lyon begon met een ruime overwinning aan het nieuwe seizoen. Door goals van Alexandre Lacazette (2), Clément Grenier en Yoann Gourcuff werd OGC Nice thuis met 4-0 verslagen. Bij de bezoekers viel Luigi Bruins vlak voor tijd in.