Robben: "Meneer stond weer op de goede plek"

15 augustus 2013, 08:07

Bijna had het Nederlands elftal woensdag gewonnen van Portugal. In Faro stond de ploeg van bondscoach Louis van Gaal lang met 0-1 voor, maar vlak voor tijd ging het alsnog mis. Cristiano Ronaldo tikte een corner van dichtbij binnen.

Arjen Robben, die negentig minuten speelde, baalt van de late gelijkmaker van de Portugese vedette. "Als je in zo'n wedstrijd lang met 1-0 voor staat, wil je winnen ook. Heel lullig als twee minuten voor tijd de bal van richting wordt veranderd en meneer dan precies weer op de goede plek staat. Dat is toch zuur", citeert het ANP hem.

Toch is Robben niet ontevreden over de prestatie van Oranje in Faro. "Zulke ploegen gaan we ook tegenkomen op het WK, daarom was dit een heel goede test. Ik vond dat we de eerste helft in balbezit eigenlijk prima speelden, we kwamen een paar keer goed onder de druk vandaan. In de tweede helft vergaten we te voetballen, daardoor kregen zij een beetje de overhand. Dat is een les. Al met al denk ik dat we wel tevreden kunnen zijn. Dit was een goede en nuttige oefenwedstrijd", vindt hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen