Jong Twente toont veerkracht tegen Achilles

18 augustus 2013, 17:10   Bijgewerkt: 18 augustus 2013, 18:30

Achilles '29 wacht nog altijd op zijn eerste zege in de Jupiler League. De debutant uit Groesbeek was zondag in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente goed op weg, maar een 2-0 voorsprong werd verspeeld: 2-3.

Frank Hol en Freek Thoone (penalty) bezorgden Achilles een droomstart door al binnen 23 minuten de stand op 2-0 te brengen. Daarna stokte de Groesbeekse machine echter en kon Jong FC Twente terug in de wedstrijd komen. Cas Petres maakte in de 27ste minuut de 2-1, en hij en Mirco Born stelden in het laatste kwartier de Twentse zege veilig. Beide teams eindigden het duel met tien man. Peet Bijen (Twente) en Twan Smits (Achilles) kregen twee keer geel.

Achilles staat voorlaatste met één punt uit drie wedstrijden. Het heeft alleen het nog puntloze Almere City FC onder zich. Twente staat met zes punten gedeeld derde.