Sublieme revanche Sociedad, Zenit op drempel

20 augustus 2013, 22:37   Bijgewerkt: 20 augustus 2013, 22:49

In het seizoen 2003/2004 speelde Real Sociedad voor het laatst in de Champions League en destijds werd het in de achtste finale uitgeschakeld door Olympique Lyon. Dinsdag, tien jaar na dato, hebben de Basken revanche genomen op de Franse equipe. Ze wonnen de eerste ontmoeting met Lyon in de laatste voorronde van het miljoenenbal met 0-2 en staan daardoor al met één been in het hoofdtoernooi.

De doelpunten waarmee Sociedad Lyon aan de kant zette in het Stade de Gerland waren prachtig. Antoine Griezmann opende in de zeventiende minuut de score met een omhaal en vijf minuten na de rust verdubbelde Haris Seferovic de marge. De Zwitser was trefzeker met een heerlijke volley van buiten het strafschopgebied. Door de 0-2 uitslag lijkt de return van volgende week in San Sebastian tot een formaliteit verworden. Lyon moet het dan ook nog eens stellen zonder Milan Bisevac. De Servische verdediger kreeg een kwartier voor het einde zijn tweede gele kaart.

Ook Zenit St. Petersburg staat er na één wedstrijd uitstekend voor. De Russen zegevierden in Portugal met 1-4 bij Paços de Ferreira. Roman Shirokov opende in de 27ste minuut de score. De Rus nam van zestien meter het Paços-doel onder vuur. Doordat zijn schot van richting werd veranderd, was keeper Matías Omar Degrá kansloos. In de 85ste minuut was Degrá de schlemiel met een eigen doelpunt. Dat was de 1-3, Shirokov nam ook de twee andere Russische goals voor zijn rekening. André Leao had na een klein uur nog wel gelijkgemaakt namens de thuisclub.

Viktoria Plzen versloeg NK Maribor met 3-1, door treffers van Marian Cisovsky, Vladimir Darida en Michal Duris. Ales Mejac deed tussendoor iets terug voor Maribor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen