'Terim aangesteld als interim-bondscoach Turkije'

22 augustus 2013, 12:41

Afgelopen dinsdag stapte Abdullah Avci op als bondscoach van het nationale elftal van Turkije. Hürriyet laat nu weten dat Fatih Terim, de huidige coach van Galatasaray, aangesteld wordt als interim-bondscoach van de Turkse nationale ploeg. Dit betekent dat hij dus zijn trainerschap bij de club van Wesley Sneijder gaat combineren met het Turkse bondscoachschap.

Het is niet de eerste keer dat Terim aan het roer zal staan van de Turken, aangezien hij van 1993 tot 1996 en van 2005 tot 2009 ook al als bondscoach van Turkije actief was. In 2009 stapte Terim op nadat WK-kwalificatie mislukte.

De 59-jarige oefenmeester behaalde tot dusver meerdere successen in zijn loopbaan als trainer. Zo won hij in het jaar 2000 zowel de UEFA Cup als de Europese Supercup met Galatasaray en pakte hij maarliefst zes landstitels en twee nationale bekers met Gala. Op het Europees Kampioenschap in 2008 maakte Turkije furore onder de leiding van Terim, door de halve finale te behalen.

Avci pakte zijn koffers na teleurstellende resultaten van de Turkse ploeg. De Turken hebben nog maar een kleine kans om zich te kwalificieren voor het WK in Brazilië. Terim zal zijn best gaan doen om die kans om te zetten in plaatsing, en zal het op 15 oktober 2013 opnemen tegen het Nederlands elftal. 

Naar verluidt ontvangt Terim geen salaris voor zijn functie als Turkse bondscoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen