Jong PSV verliest kansloos, eerste zege Almere

24 augustus 2013, 20:43   Bijgewerkt: 24 augustus 2013, 22:50

Jong PSV heeft zijn eerste nederlaag geleden in de Jupiler League. Coach Darije Kalezic zag zijn talentenploeg zaterdag hard onderuit gaan bij zijn oude liefde De Graafschap. Het werd 3-0 op De Vijverberg.

Jerry van Ewijk zette De Graafschap al na negen minuten op voorsprong met een fraaie volley. Met twee doelpunten bij een hoekschop voerde Piotr Parzyszek de score na rust op tot 3-0 voor de Superboeren. In blessuretijd raakte Jong PSV de kluts helemaal kwijt. Door rode kaarten van Mohamed Rayhi en Geraldo Antonio eindigden de Eindhovenaren met negen man.

Jong PSV heeft na vier speeldagen vijf punten en staat daarmee in de middenmoot. De Graafschap komt op zeven punten en nestelt zich daarmee naast Willem II, VVV Venlo, FC Eindhoven en FC Volendam op de tweede plek. Volendam speelt zondag nog wel de thuiswedstrijd tegen Telstar. Bij winst nestelen de Noord-Hollanders zich naast FC Dordrecht, dat tien punten heeft, aan kop van de eerste divisie.

Almere City FC pakte zijn eerste punten. De Flevolanders wonnen thuis met 3-1 van debutant Achilles '29. Het stond lang 1-1 in het Mitsubishi Forklift-Stadion, maar de ingevallen Gilbrano Plet maakte met twee treffers in de extra tijd het verschil. Door deze uitslag draagt Almere City FC de rode lantaarn over aan Achilles '29.