Babel scoort voor Kasimpasa, Kuyt matchwinner

24 augustus 2013, 22:49

Kasimpasa SK heeft het Nederlands getinte duel met Kayserispor in de Turkse Super Lig eenvoudig gewonnen. Mede door een doelpunt van Ryan Babel won de ploeg van coach Shota Arveladze in eigen huis met 3-1.

Babel tekende in de 68ste minuut voor de 3-0. Andre Castro en Ezequiel Scarione (strafschop) hadden Kasimpasa in de eerste 25 minuten al een 2-0 voorsprong bezorgd. Jajá redde in de slotfase de eer voor Kayserispor.

Babel had een basisplaats bij Kasimpasa. Hetzelfde gold voor Ryan Donk en Sanharib Malki, die de afgelopen twee jaar naam maakte bij Roda JC Kerkrade. Kayserispor verscheen met de Nederlanders Yener Arica, Ömer Bayram en Diego Biseswar aan de aftrap in het Recep Tayyip Erdogan Stadyumu.

Dirk Kuyt kroonde zich tot held bij Fenerbahçe. De Katwijker maakte met een kopbal de enige treffer in het thuisduel met Eskisehirspor (1-0). Fenerbahçe opende het seizoen vorige week met een 3-2 nederlaag bij Konyaspor.