Janssen ziet NEC groeien

31 augustus 2013, 10:16

Anton Janssen beleefde vrijdagavond zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van NEC. De Nijmegenaren gingen als drager van de rode lantaarn op bezoek bij NAC Breda, dat slechts één plaatsje hoger genoteerd stond dan NEC. Na het 1-1 gelijkspel van vrijdagavond blijft deze stand hetzelfde. NEC-trainer Janssen heeft echter genoeg dingen gezien in zijn ploeg waarop hij kan voortborduren.

Janssen begon deze week als hoofdtrainer in Nijmegen, nadat Alex Pastoor kon vertrekken uit Gelderland. Voor de ploeg was dit even omschakelen, zo stelt Janssen in gesprek met NOS, na afloop van de wedstrijd in Breda: “Twee dagen geleden is een andere situatie ontstaan met een andere trainer. Dan begin je, denk ik, op nul. Voor het gevoel van de jongens misschien ook wel, alhoewel we zeker kracht konden putten uit de wedstrijd tegen RKC.”, waarmee de oefenmeester doelt op het 2-2 gelijkspel van vorige week, toen hij nog niet op de bank zat.

Janssen wou dat de Nijmegenaren ervoor zorgden dat er vanuit de basis begonnen zou worden: “We hebben getracht om bij de basis te beginnen, met hard werken en een goede organisatie. Van daaruit wilden we in balbezit gevaarlijk te worden en een aantal keren is dat prima gelukt."

De ploeg uit Nijmegen begon wat onwennig, zo vond ook Janssen: "In de eerste tien minuten waren we zoekende en speelden we wat paniekerig. Daarna stond de organisatie beter, maar hadden we moeite om eruit te komen. Gedurende de tweede helft zag ik ons groeien en hebben we een paar hele goede kansen gehad, waarvan we nog wel eentje meer mochten maken.”

Uit de tweede helft put de Nijmeegse coach vertrouwen voor de komende periode: “NAC had meer balbezit, maar de betere kansen waren voor ons. Het vertrouwen is zeker groeiende. Natuurlijk hebben we een aantal momenten gehad dat de keeper ons moest redden, maar ik heb ook situaties gezien dat we eigenlijk prima voetbalden, met goede kansen. Daar ben ik blij mee.”, aldus Janssen, die uit de kansen duidelijk concludeerde dat zijn ploeg met een beter resultaat naar Nijmegen terug had kunnen gaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen