Bondscoach Coleman neemt geen risico met Bale

3 september 2013, 22:50

Gareth Bale zal komende week vermoedelijk nog geen hele wedstrijd spelen namens Wales. De 24-jarige recordaanwinst van Real Madrid is nog niet helemaal hersteld van een voetblessure, waardoor zijn inzetbaarheid in de WK-kwalificatieduels met Macedonië (vrijdag) en Servië (dinsdag) onzeker is.

"Als hij er nog niet klaar voor is, gaan we geen risico's nemen. Hij heeft in de laatste twee maanden niet veel kunnen doen. Zijn laatste training was nota bene bij de nationale ploeg. Of hij vrijdag gaat starten? Ik verwacht van niet, misschien kan hij wél invallen", aldus bondscoach Chris Coleman.

De oefenmeester beseft dat voetballiefhebbers hopen op speeltijd voor Bale, maar is stellig. "We beseffen met de technische staf dat iedereen hem graag wil zien spelen, maar twee keer negentig minuten meedoen is uitgesloten. Het belangrijkste is dat hij hier is. Daar ben ik blij mee. Gelukkig heeft Real hem geen strobreed in de weg gelegd."

Het belang van het meespelen van Bale is sowieso gering. Wales lijkt plaatsing voor het WK in Brazilië al te kunnen vergeten. De achterstand op België en Kroatië, de koplopers in Groep A van de WK-kwalificatiereeks, staan respectievelijk dertien en tien punten voor.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen