Groep F: Ronaldo zorgt voor Portugese ontsnapping

6 september 2013, 23:32   Bijgewerkt: 7 september 2013, 01:53

Portugal is in de uitwedstrijd, in de WK-voorronde, tegen Noord-Ierland door het oog van de naald gekropen, De Zuid-Europeanen stonden 25 minuten voor tijd nog met 2-1 achter, maar wonnen aan de hand van Cristiano Ronaldo met 2-4.

Ronaldo nam met een zuivere hattrick in de laatste 23 minuten hoogstpersoonlijk de ommekeer voor zijn rekening. Portugal stond toen al een tijdje met tien man omdat Hélder Postiga op slag van rust een rode kaart had gekregen. Uiteindelijk eindigden de Noord-Ieren de ontmoeting met negen man. Chris Brunt en Kyle Lafferty werden bij een stand van respectievelijk 2-1 en 2-3 ook van het veld gestuurd.

Portugal gaat met zeventien punten uit acht duels aan kop in groep F van de Europese kwalificatiezone. De voorsprong op nummer twee Rusland bedraagt twee punten, maar de Russen hebben nog een wedstrijd tegoed. Israël staat met twee duels minder gespeeld op de derde plaats, met elf punten.

Rusland won eerder op de dag in Kazan met 4-1 van Luxemburg. Alexander Kokorin opende al binnen één minuut de score en zorgde na 36 minuten ook voor de 2-0. Alexandr Kerzhakov deed na een uur ook een duit in het Russische zakje. RKC Waalwijk-spits Aurelien Joachim redde in de extra tijd de eer voor de Luxemburgse ploeg. Dankzij Aleksandr Samedov werd de marge een minuut later weer drie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen