Groep D: Roemenië wint duel om tweede plek

6 september 2013, 23:28   Bijgewerkt: 7 september 2013, 01:56

Roemenië is de nieuwe nummer twee in WK-kwalificatiegroep D van de Europese zone, waarin ook Oranje actief is. De Roemenen gingen Hongarije vrijdag voorbij, door dat land in een rechtstreeks duel te verslaan: 3-0.

Ciprian Marica opende al binnen twee minuten de score in Boekarest. Mihai Pintilii voerde na een half uur, op aangeven van Marica, de tussenstand op tot 2-0. Invaller Cristian Tanase tekende vlak voor het eindsignaal voor de 3-0 eindstand. De Roemenen hebben nu, na zeven duels, dertien punten. Hongarije staat met twee punten minder nog wel op de derde plaats.

Door het resultaat in Boekarest mag Turkije weer hopen op deelname aan het WK, volgend jaar zomer in Brazilië. De Turken hadden in Kayseri weinig te duchten van Andorra: 5-0. Umut Bulut was met een hattrick matchwinner. Ook Burak Yilmaz en Arda Turan kwamen op het scoreformulier. Turkije, waar Fatih Terim zijn rentree maakte als hoofdcoach, heeft nu tien punten.

Oranje liep in Estland tegen zijn eerste puntenverlies op: 2-2. Desondanks gaat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal met negentien punten uit zeven duels nog fier aan kop. Estland heeft zeven punten en staat daarmee vijfde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen