Suarez goud waard in belangrijke zege Uruguay

7 september 2013, 09:19

Uruguay heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een essentiële overwinning behaald in de WK-kwalificatiereeks in Zuid-Amerika. Dankzij twee doelpunten van Liverpool-aanvaller Luis Suarez wonnen de Uruguayanen met 1-2 in Peru.

Voor Uruguay was duidelijk dat deze wedstrijd een sleutelrol moest spelen voor plaatsing voor het WK. Het zag op slag van rust dat Suarez niet faalde van elf meter en dat de Uruguayanen hierdoor op een 0-1 voorsprong kwamen. De kansen van Peru werden nog kleiner toen Yoshimar Yotún vlak daarna met een rode kaart van het veld moest vertrekken. Na ruim een uur spelen maakte Suarez zijn tweede treffer. Oud PSV-speler Jefferson Farfán scoorde nog tegen namens Peru, maar een overwinning voor Uruguay kon niet voorkomen worden door de Peruvianen.

La Celeste bezet nu een vijfde plaats in de WK-kwalificatiegroep. De eerste vier ploegen zullen zich rechtstreeks plaatsen voor het WK in Brazilië, terwijl de vijfde plaats nog kans maakt om zich via een playoff-duel met een Aziatisch land te plaatsen voor het eindtoernooi. Uruguay plaatste zich vier jaar geleden via deze playoffs voor het WK in Zuid-Afrika, toen het tweeluik met Costa Rica in het voordeel van de ploeg van Suarez uit wist te vallen.

Aan kop in de kwalificatiereeks gaan Argentinië en Colombia. Laatstgenoemde wist met het minimale verschil van tien Ecuadorianen te winnen, door een doelpunt van AS Monaco-speler James Rodriguez. Paraguay en Chili wonnen allebei gemakkelijk (4-0 en 3-0), tegen respectievelijk Bolivia en Venezuela. De Chilenen staan nu derde, met drie punten voorsprong op Ecuador. Uruguay volgt daarna, op twee punten van de Ecuadorianen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen