Van Gaal breekt lans voor De Vrij en berispt Robben

9 september 2013, 20:53   Bijgewerkt: 9 september 2013, 21:04

In het gelijkspel met Estland ging Feyenoord-verdediger Stefan de Vrij volgens veel mensen niet vrijuit bij een tegentreffer van Oranje. Louis van Gaal gaf na de wedstrijd aan dat hij De Vrij gewisseld had, omdat hij een zichtbaar gebrek aan vertrouwen had, waardoor hij durf in zijn spel ontbeerde. In aanloop naar de wedstrijd tegen Andorra van aanstaande dinsdag, breekt Van Gaal een lans voor de verdediger.

De bondscoach van het Nederlands elftal stelde namelijk dat de kritiek op De Vrij alleen maar van buitenaf kwam: "Die kritiek kwam van de media, niet van de bondscoach of mijn spelers". Van Gaal benadrukte dat het om teamfouten ging, en niet om individuele fouten, van bijvoorbeeld De Vrij: "Stefan stond aan het einde van een keten van fouten en voetbal is een teamsport.", aldus Van Gaal volgens AD Sportwereld.

De Vrij start zeer waarschijnlijk gewoon weer in de basis van Oranje. Bruno Martins Indi, zijn maatje in de verdediging, is geschorst. Waarschijnlijk wordt Martins Indi vervangen door Ron Vlaar. Ruben Schaken is de voornaamste gegadigde om de ook geschorste Arjen Robben te vervangen.

Robben ontving tegen Estland namelijk een zogeheten 'praatkaart'. De Bedumer kon hierdoor rekenen op een reprimande van de bondscoach: "Dat was niet verstandig en dat heb ik hem ook laten weten. Zo dik zitten we niet in de buitenspelers."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen