Oud-speler noemt international 'verschrikkelijke speler'

9 september 2013, 22:23

In aanloop naar de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk is er in Ierland iets ongebruikelijks voorgevallen. Voormalig Iers-international Eamon Dunphy heeft zich namelijk ontzettend negatief uitgelaten over Glenn Whelan, die uitkomt voor de nationale ploeg van Ierland. Hij noemde Whelan een 'verschrikkelijke speler' op de Ierse televisiezender RTE.

Whelan verloor vorige week met Ierland met 2-1 van Zweden en ging daarna naar huis, omwille van een hamstringblessure. Zodoende kan de international niet in actie komen in de belangrijke wedstrijd tegen Oostenrijk.

Dunphy is nadat hij voetballer was journalist geworden. Toch is het ronduit ongebruikelijk om als oud-voetballer te praten over huidige voetballers, op de manier waarop Dunphy dat doet. De inmiddels 68-jarige Ier zei: "Giovanni Trapattoni (bondscoach Ierland, red.) heeft een zwak voor Whelan vanaf de eerste dag, maar het is een verschrikkelijke speler. Hij kan niet rennen, hij kan niet passen, hij kan niet tackelen en hij ziet niets."

Alsof dit nog niet genoeg was, voegde Dunphy er nog vrolijk wat aan toe: "Hij heeft twee Ferrari's. Je krijgt heel veel betaald als voetballer zijnde en ik mag zeggen wat ik denk. Ik heb nooit gedacht dat het een goede speler was. Ik denk dat hij heel gelukkig mag zijn met vijftig interlands voor Ierland. Hij zat heel vaak fout."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen