Wales-coach waarschuwt Real voor fitheid Bale

11 september 2013, 11:22   Bijgewerkt: 11 september 2013, 11:37

Chris Coleman, de bondscoach van Wales, stelde na afloop van de wedstrijd tussen Wales en Servië (0-3) dat Gareth Bale nog niet volledig fit is. Nadat Bale de voorgaande wedstrijd preventief niet van de reservebank af kwam, speelde de recordaankoop van Real Madrid dinsdag een half uur mee tegen de Serviërs. De bondscoach is van mening dat Bale er nog niet klaar voor is om negentig minuten met De Koninklijke te spelen tegen Villareal, op zaterdag.

Bale kampte de afgelopen periode met wat liesklachten en kende een hectische periode, met alle transferperikelen rondom zijn persoon. Coleman hoopt dat Real Madrid niet zal forceren met de vleugelspeler: "Als hij zaterdag in de basis start, dan zal hij de wedstrijd niet kunnen volmaken. Ik zou verrast zijn als dit wel het geval zal zijn. We hebben hem onderzocht en hij is in geen geval klaar voor negentig minuten. Hij zal kunnen starten, maar in dat geval niet kunnen eindigen. Hij zal iets van 45 minuten kunnen spelen.", aldus de bondscoach van Wales.

Coleman denkt overigens wel dat het meespelen van Bale tegen Servië de Welshman goed heeft gedaan: "Hij zal zich beter voelen na een half uur voor Wales te hebben gespeeld. Maar hij heeft maar vier keer getraind in twee maanden, wat erg gevaarlijk is.", aldus de Wales-coach, die na het verlies tegen Servië nog steeds van mening is dat hij de juiste trainer voor Wales is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen