Trappatoni (74) bergt trainingsboekje nog niet op

11 september 2013, 15:40

Eerder op de dag werd bekend dat Giovanni Trapattoni opstapt als bondscoach van Ierland. Zijn troepen verloren dinsdagavond met 0-1 van Oostenrijk en kwalificatie voor het WK van 2014 in Brazilië is daardoor nagenoeg onmogelijk. Hoewel dit avontuur tot een einde is gekomen, is de 74-jarige Italiaan nog niet van plan te stoppen met het trainerschap.

"Ik verlaat Ierland, maar niet het voetbal", zegt de oefenmeester tegen het Italiaanse persbureau ANSA. "Ik zal doorgaan met coachen." In de officiële persverklaring van de Ierse bond FAI laat de voormalig trainer van Bayern München optekenen dat hij het land geëmotioneerd verlaat, 'vanwege de geweldige fans die hun internationale reputatie meer dan verdiend hebben'.

Trapattoni was bondscoach van Ierland sinds 2008. Onder zijn leiding plaatste het land zich bijna voor het WK van 2010, ware het niet dat een controversiele nederlaag tegen Frankrijk toen roet in het eten gooide. Het EK van 2012 werd wel behaald, maar alle groepswedstrijden werden verloren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen