FA wil gebruik geuzennaam 'joden' uitbannen

12 september 2013, 09:54

De FA heeft voetbalfans vriendelijk doch dringend verzocht om de term 'joden' niet meer te gebruiken. De geuzennaam wordt veel gebruikt in spreekkoren op de tribunes bij Tottenham Hotspur. De voetbalbond waarschuwt supporters dat zij verbannen zullen worden uit de stadions, wanneer hun spreekkoren gekenmerkt worden door dergelijk 'onacceptabel taalgebruik'. De fans kunnen zouden zelfs strafrechtelijk vervolgd kunnen worden.

Het statement op de officiële FA-website wekt de nodige woede op onder de aanhang van de Spurs. Zij noemen zichzelf met regelmaat de 'Yid Army', de Engelse vertaling van 'jodenleger'. De Londense club heeft een Joodse oorsprong.

De FA erkent dat er een verschil is tussen anti-semitistisch gebruik en het aanmoedigen van de ploeg, maar vindt dat de Lilywhites de term niet moeten gebruiken: "We denken dat het gebruik van de term 'Jood' ongepast is voor de neutrale supporters", verklaart Alex Horne, secretaris van de FA. "We leggen ons er op toe om discriminatie in alle vormen uit te bannen, en daar hoort ook antisemitisme bij. Op de velden is er geen plek voor het J-woord."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen