'Gudmundsson wil AZ na seizoen op rechts verlaten'

12 september 2013, 10:59

Johann Berg Gudmundsson heeft zich twee doelen gesteld bij AZ. De linkerspits wil graag op de rechtervleugel spelen, en wil de club aan het einde van het seizoen verlaten. Dat heeft de 22-jarige speler in een gesprek met Earnest Stewart aan de Alkmaarders laten weten.

Het contract van de IJslander loopt komende zomer af. "Johann heeft aangegeven dat hij verder wil kijken", vertelt de directeur voetbalzaken in gesprek met Voetbal International. Wellicht is een transfer in de winterperiode in dat geval wenselijk voor AZ, aangezien de club anders geen vergoeding zal ontvangen voor de international.

De marktwaarde van Gudmundsson werd afgelopen vrijdag aanzienlijk verhoogd, nadat hij een indrukwekkende hattrick maakte in het WK-kwalificatieduel tegen Zwitserland (4-4). In dat duel speelde hij op rechts, iets wat hij in zijn vierde en waarschijnlijk laatste seizoen bij AZ ook graag zou willen. "Ik heb meer te bieden. Ik kan daar veel meer naar binnen trekken, waardoor ik met mijn linkerbeen meer in scoringspositie kom. Ik weet zeker dat ik op deze plek vaker trefzeker zal zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen