'Keane en O'Neill op lijstje van Ierland'

12 september 2013, 13:55   Bijgewerkt: 12 september 2013, 14:40

De Ierse voetbalbond is na het vertrek van Giovanni Trapattoni druk met de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Volgens het Britse Independent prijken er vijf namen op het lijstje van de FAI, waaronder die van Roy Keane.

De opvolger van de 74-jarige Italiaan moet een ervaren coach zijn, zo verklaart voorzitter John Delaney in gesprek met de Engelse krant. "Mick McCarthy, Brian McDermott, Chris Hughton en Roy Keane zijn allemaal opties. Martin O'Neill uiteraard ook." Vanaf volgende week zal er intern gesproken worden over de kandidaten voor het bondscoachschap van Ierland.

McCarthy had van 1996 tot en met 2002 de leiding over de Ierse manschappen. In die periode wist hij onder andere succes te boeken door zich te plaatsen voor het WK van 2002 in Zuid-Korea. Dit ging toen ten koste van Nederland. Momenteel heeft hij de touwtjes in handen bij Ipswich Town.

In die tijd was Roy Keane actief als speler. Zijn kandidatuur is opvallend te noemen, aangezien hij regelmatig in de clinch lag met zowel McCarthy als de FAI. Hij verliet de selectie zelfs tijdens het WK. Op dit moment is hij clubloos, evenals de Noord-Ier O'Neill. McDermott is manager bij Leeds United, nadat hij lang manager was bij Reading FC. Hughton heeft op het moment Norwich City onder zijn hoede.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen