Vucetich moet Mexico uit het moeras trekken

12 september 2013, 21:37

Victor Manuel Vucetich moet Mexico alsnog naar het WK 2014 in Brazilië leiden. De nationale voetbalbond van het Midden-Amerikaanse land heeft de 58-jarige trainer donderdag aangesteld als bondscoach. Hij is de opvolger van de eerder deze week ontslagen Jose Manuel de la Torre.

Mexico is met nog twee duels te gaan in de voorronde nog lang niet zeker van WK-deelname. El Tri heeft na acht wedstrijden acht punten en staat daarmee vijfde (voorlaatste). Daarmee mag het virtueel niet naar de mondiale titelstrijd. Daartoe wordt alleen de top-drie rechtstreeks toegelaten, terwijl de nummer vier een play-off tegen Nieuw-Zeeland mag spelen.

Mexico speelt volgende maand nog tegen Panama en Costa Rica, dat net als de Verenigde Staten al zeker is van deelname. De Mexicanen hebben één punt achterstand op nummer vier Panama en drie op Honduras, dat derde staat. De VS en Costa Rica zijn niet meer in te halen.

Vucetich won in zijn trainersloopbaan dertien prijzen. Zo leidde hij Monterrey in de afgelopen drie jaar telkens naar de winst van de CONCACAF Champions League. Vorige maand werd de Mexicaan daar echter ontslagen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen