El Hamdaoui maakt hattrick, Valencia onderuit

15 september 2013, 22:48

Hij werd verguisd bij Ajax en kon ook bij Fiorentina niet imponeren, maar bij Malaga CF heeft Mounir El Hamdaoui al bij zijn basisdebuut zijn visitekaartje afgegeven. De Marokkaanse aanvaller hielp zijn Andalusische werkgever zondag met drie goals en een assist hoogstpersoonlijk aan een 5-0 zege op Rayo Vallecano.

El Hamdaoui opende na een half uur de score met een volley op aangeven van Antunes. Tien minuten later werd de voormalig Eredivisietopscorer gelanceerd met een mooie steekpass. Hij kon voor de 2-0 zorgen, maar toonde zich niet zelfzuchtig en legde breed op Portillo. De Spanjaard faalde niet in de afwerking (2-0).

Na rust scoorde El Hamdaoui alsnog zelf. In de 62ste minuut was hij het einde van een fraaie combinatie, vijf minuten later was hij trefzeker met een schot in de korte hoek. Dat waren de 4-0 en de 5-0. Eliseu had kort na de pauze al de 3-0 laten aantekenen. Dat deed hij met een vlammend schot vanaf de rand van de 'zestien'. Tien minuten voor tijd gunde coach Schuster El Hamdaoui een publiekswissel.

Het was pas de eerste overwinning van Malaga van dit competitieseizoen. De ploeg staat met vier punten uit vier wedstrijden in de middenmoot van de Primera Division. Goudhaantje El Hamdaoui is overigens met optie tot koop gehuurd van Fiorentina.

Valencia ging voor de derde maal in vier wedstrijden onderuit. Deze keer was Real Betis Sevilla met 3-1 te sterk. Salva Sevilla (2) en Jorge Molina schonken Betis de eerste overwinning van het seizoen, Ricardo Costa redde de eer voor Valencia.