Genoa redt coach met dikke zege in derby

15 september 2013, 22:37

Genoa begon het nieuwe Serie A-seizoen met nederlagen tegen Internazionale en Fiorentina. Dat kan de beste gebeuren, maar toch wankelde de positie van coach Fabio Liverani al. Voorlopig zit de 37-jarige Italiaan weer stevig in het zadel bij de Rossoblu; de beladen derby tegen Sampdoria werd zondag met 0-3 gewonnen.

De Derby della Lanterna kende een aantrekkelijk begin. Al in de negende minuut zorgde Luca Antonelli met een fraaie volley, na een prima aanval, voor de 0-1 van Genoa. Daarna zakte de wedstrijd echter terug tot een bedenkelijk niveau.

Genoa hoefde niet zo nodig en Sampdoria was niet bij machte om de defensie van de aartsrivaal te kraken. In het tweede bedrijf werd het verlies nog pijnlijker voor de thuisclub. Emanuele Calaio zorgde in de vijftigste minuut voor de 0-2. Ruim een kwartier later legde Francesco Lodi de eindscore uit een vrije trap vast op 0-3.

Door deze overwinning gaat Genoa Sampdoria voorbij in het Serie A-klassement. Genoa heeft na drie wedstrijden drie punten, Sampdoria heeft er pas één.