Opmerkelijke rol Shelvey in remise met Liverpool

16 september 2013, 22:54   Bijgewerkt: 16 september 2013, 23:06

Swansea en Liverpool hebben maandagavond na een vermakelijke wedstrijd de punten gedeeld: 2-2. Swansea-speler Jonjo Shelvey eiste een hoofdrol op, door bij alle vier de doelpunten een positieve of negatieve rol te spelen. De middenvelder maakte de openingstreffer, zag twee Liverpool-doelpunten tot stand komen na blunders van hemzelf, maar gaf wel weer een fraaie assist bij de 2-2 van Swansea.

De wedstrijd kende een furieuze start. Swansea kwam na twee minuten spelen al aan de leiding, door een treffer van Shelvey. De kale middenvelder kwam deze zomer nota bene over van Liverpool, de tegenstander van maandag. Lang kon de middenvelder er echter niet van genieten, aangezien hij een enorme fout begin, waar Daniel Sturridge, de man in vorm bij Liverpool, van wist te profiteren: 1-1. Het tempo van de wedstrijd werd na de eerste twee treffers wat rustiger. Wilfried Bony, die in de basis begon bij Swansea, nam een aantal keren het doel van Simon Mingolet onder vuur.

Victor Moses, de huurling van Chelsea, bracht Liverpool tien minuten voor rust op voorsprong, door zijn eerste treffer in dienst van The Reds te maken. Na knullig balverlies van Shelvey kon Moses richting het doel van Michel Vorm dribbelen en droog afwerken. Vlak hierna deed Michu bijna meteen wat terug namens Swansea. Ook Bony was heel dicht bij de gelijkmaker, na een slippertje van de Belgische doelman Mignolet. Een uitstekende sliding van Martin Skrtel kon een Ivoriaanse treffer echter voorkomen.

Na een 1-2 ruststand deed Shelvey na ruim een uur spelen op positieve wijze van zich spreken. Hij zette een aanval op, sprintte de diepte in en legde de bal met zijn hoofd terug op Michu, die Swansea weer naast Liverpool schoot. Bony werd na ruim een uur gewisseld. Vlak voor tijd was Jonathan de Guzman, die in de rust binnen de lijnen was gekomen, dicht bij de winnende treffer, ware het niet dat zijn vrije trap naast kon worden getikt door Mignolet.

De slotfase was absoluut voor de thuisploeg, maar in de stand kwam geen verandering meer. Met het gelijke spel blijft Liverpool koploper in de Premier League. De ploeg van manager Brendan Rodgers liep voor het eerst averij op en heeft nu tien punten uit vier wedstrijden. Swansea staat dertiende, met vier punten uit evenveel duels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen