FC Oss stelt Aandewiel aan als opvolger Janssen

18 september 2013, 10:39

Gert Aandewiel is de nieuwe trainer van FC Oss. De voormalig verdediger volgt Anton Janssen op, die onlangs de overstap maakte naar NEC. Aandewiel, eerder coach van Sparta en Haarlem, heeft een contract getekend tot het eind van dit seizoen.

Het is voor Aandewiel zijn eerste zelfstandige klus in het betaald voetbal in zes jaar tijd. In het seizoen 2007-2008 werd hij aangesteld als hoofdcoach bij Sparta, maar tegenvallende prestaties zorgden ervoor dat hij in november al op non-actief werd gesteld. Sparta droeg op dat moment de rode lantaarn in de Eredivisie, en had nog geen enkele wedstrijd gewonnen "De kans om weer als hoofdtrainer in de Jupiler League aan de slag te gaan was één van de redenen om voor FC Oss te kiezen. Daarnaast zie ik hier voldoende mogelijkheden om iets moois te laten ontstaan. Ook al zit de club in een moeilijke periode", zegt hij over zijn keuze voor FC Oss.

"Ik hoop het om te kunnen draaien, maar dat zal niet van de één op de andere dag gaan. Het heeft even tijd nodig om elkaar te leren kennen en de juiste lijn te vinden. Het klinkt misschien gek om dit halverwege september te zeggen, maar het is een nieuw begin voor iedereen. Ik loop niet weg voor zo’n mooie uitdaging. Laten we er een versnelde voorbereiding van maken", aldus de 44-jarige oefenmeester.

Aandewiel werkte tot voorkort in Armenië, bij FC Banants. Hij werkte daar als trainer in de jeugdacademie en was verantwoordelijk voor het opleiden van coaches.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen