Utrecht ruim langs Den Bosch, Zwolle klopt Fortuna

25 september 2013, 21:59

FC Utrecht en PEC Zwolle hebben de derde ronde van de KNVB Beker bereikt. De Eredivisieclubs waren woensdag voor eigen publiek te sterk voor respectievelijk FC Den Bosch (4-1) en Fortuna Sittard (2-0).

Bij Utrecht- Den Bosch zette burgemeester Aleid Wolfsen de toon al vóór de aftrap. Een groepje Den Bosch-fans dacht grappig te zijn door een doodskist voor het stadion van FC Utrecht te zetten, begeleid met een spandoek met daarop de tekst 'Utrecht dood', maar daar kon men niet om lachen in de Galgenwaard. Wolfsen besloot de Bossche fans te weren voor het bekerduel.

Zonder de steun van de eigen supporters ging Den Bosch met 4-1 onderuit. Jens Toornstra (2), Gevero Markiet en Steve de Ridder maakten de treffers. Tussendoor werd het door een eigen goal van Mark van de Maarel nog wel 3-1.

PEC Zwolle liet tegen Fortuna Sittard zien dat de ploeg het winnen nog niet is verleerd. De uitgetreden Eredivisiekoploper, die in de laatste drie competitieduels maar één punt pakte, won in het eigen IJsseldelta Stadion met 2-0. Rochdi Achenteh voor en Joost Broerse na de pauze waren trefzeker voor de Blauwvingers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen