Arsenal na strafschoppen voorbij West Brom

25 september 2013, 23:44   Bijgewerkt: 26 september 2013, 01:25

Arsenal is woensdag ontsnapt aan uitschakeling in de Engelse League Cup. De Londenaren wisten pas na strafschoppen te winnen van West Bromwich Albion. Na negentig en honderdtwintig minuten voetbal was de score 1-1. Vanaf elf meter zegevierden The Gunners vervolgens met 4-3.

Thomas Eisfeld zette Arsenal, dat uit een B-elftal bestond, in de 61ste minuut op 1-0, tien minuten later tekende Saido Berahino voor de gelijkmaker. Daarna werd er niet meer gescoord en dus kwam het aan op strafschoppen. Craig Dawson en Morgan Amalfitano groeiden met missers uit tot de schlemielen bij WBA.

Ondanks een goal van Wilfried Bony vond Swansea City zijn Waterloo bij tweedeklasser Birmingham City: 3-1. Daniel Burn, Matthew Green en Tom Adeyemi scoorden na rust voor Birmingham, Bony redde in de slotfase de eer voor Swansea. Newcastle United en Stoke City maakten geen fout. Newcastle elimineerde Leeds United (2) met 2-0, Stoke vloerde derdeklasser Tranmere Rovers met 0-2.